Csatlakozás

A Bayern elsöpörte a Barcelonát

BL

A Bayern elsöpörte a Barcelonát

Fotó m.iltalehti.fi

A Bayern elsöpörte a Barcelonát Kassai Viktor hatékony közreműködésével.

A Bayern München minden játékosán látszott, hogy „életük meccsét” játsszák, így minden helyen fölé kerekedtek a Barcelonának. A sokszor megcsodált Xavi-Iniesta-Messi tengely teljesen csődöt mondott. Messi a sérülése után kedvetlenül, egy helyben állva játszotta végig az összecsapást, a két középpályás nem tudott fazont szabni és végezetül a hazaiak támadásai mindkét szélen teljesen megbontották a gránát-vörösek védekezését.

Biztosan hatalmas vitákat fog kiváltani Kassai Viktor tevékenysége, mert a második gólt lesállás, a harmadikat Thomas Müller szabálytalan zárása előzte meg.

Ugyanakkor semmi kétség nem férhetett hozzá, hogy a mai napon a jobbik csapat nyerte meg teljesen megérdemelten a találkozót, és ha nem a Barcelonáról lenne szó le is lehetne írni, a döntőbe kerülés már csak merő formalitás.

 BL elődöntő első mérkőzés

Bayern München – Barcelona 4-0 (1-0)

München, Allianz Arena, 68 000 néző. V: Kassai
BAYERN: Neuer – Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba – J. Martínez, Schweinsteiger – Robben, Th. Müller (C. Pizarro, 83.), Ribéry (Shaqiri, 89.) – Gomez (L. Gustavo, 71.). Vezetőedző: Jupp Heynckes
Kispad: Starke (k.), Van Buyten, Rafinha, Timoscsuk
BARCELONA: 
Valdés – D. Alves, Piqué, Bartra, J. Alba – Xavi, Busquets, Iniesta – A. Sánchez, Messi, Pedro (Villa, 83.). Vezetőedző: Tito Vilanova
Kispad: J. Pinto (k.), Montoya, Abidal, Fabregas, Thiago Álcantara, A. Song
G: Th. Müller (25., 82.), Gomez (49.), Robben (73.)

Ha csak a labdabirtoklás venné valaki górcső alá, akkor azt hinné, hogy a mérkőzést döntő fölénnyel nyerte meg a Barca, ugyanakkor a kapura lövések száma és a helyzetek egyértelműen megmutatták melyik csapat tett többet a továbbjutásért. Látszott, hogy a Bayern teljesen tudatosan készült mind rögzített helyzetekből, mind támadásokból a beívelésekre, mert a Barcelona védelme ezekkel a helyzetekkel képtelen megbirkózni. A két felfutó védő helyén pedig állandó veszély jelentett a müncheni gárda. Összességében taktikailag, jó értelemben vett agresszivitásban és játékban is felülmúlta ellenfelét Jupp Heynckes együttese.

Piqué: A Bayern gyorsabb volt, erősebb volt és jobban játszott. Nem kell a játékvezetővel foglalkozni, magunkban kell tisztáznunk a hibáinkat. Azért vagyunk Barcelona, hogy ezt gyorsan felejtsük el és a Nou Campban mutassuk meg, hogyan kell nyerni.

Robben: Órási mérkőzés volt, a szurkolók büszkék lehetnek ránk. Ma különleges volt, mert egy rendkívül jó csapatot tudtunk legyőzni. A párharcnak még nincs vége, megyünk még Barcelonába így ott kell befejezni ezt a párharcot. Azt gondolom tényleg életem legjobb mérkőzését játszottam ma, de ehhez kellettek a többiek is.

Lahm: Remekül védekeztünk az egész mérkőzés folyamán és bennünk volt a győztes mentalítás, ami meghozta a sikert.

 

  Hozzászólások

  Továbbiak innen: BL

  Közvetítések ma a TV-ben

  Online élő közvetítés - TV közvetítés

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.22. péntek

  Szerző 2019. március 22. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek

  Nem hivatalos

  Félix az “új Ronaldo”, vinné a Real, a City és a United

  Szerző 2019. március 21. csütörtök

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő