Csatlakozás

BL PSG búcsú, közel 1 millárd Euró a lecsóban!

en.as.com

Bulvár

BL PSG búcsú, közel 1 millárd Euró a lecsóban!

A PSG-t hat évvel a Qatar Sports Investments (QSI) szerezte meg magának és elnökük Nasser Al-Khelaifi hatalmas elvárásokkal érkezett, amelyek megvalósításába azonnal belekezdett. A végső cél a klubot felültetni az európai klubok trónjára, megnyerni velük a Bajnokok Ligája küzdelemsorozatot. Az eltelt időszak azt igazolta, hogy lépésről lépésre közelebb kerül a PSG a kitűzött célokhoz, még úgy is, hogy tavaly szégyenteljesen estek ki a Barcelonával szemben. Ez nem vette el az elnök kedvét és minden idők legmagasabb átigazolási díjával elcsábította Neymar-t a Barcelonából és pénzügyi trükk keretén belül, nehogy az UEFA pénzügyi fair play szabályát ismételten megszegjék átigazolták Mbappe-t a Monaco-ból. Ha rátekintünk az elmúlt időszak átigazolási díjaira a PSG közel 1 milliárd Eurót költött el új játékosok megszerzésére.

PSG által kifizetett átigazolási díjak:
2013-2014 Cavani, Marquinhos 109 millió Euró
2014-2015 David Luiz 50 millió Euró
2015-2016 Di Maria, Kurzawa 114 millió Euró
2016-2017 Draxler, Lo Celso 136 millió Euró
2017-2018 Neymar, Mbappe 418 millió Euró

Ha jól szemügyre vesszük a listát David Luiz már régen nincs itt, Di Maria nem váltotta meg a világot Kurzawa, Draxler és Lo Celso neve sem forog sztárjátékosok nevei között. Úgy is mondhatnánk nem voltak jó tanácsadói az elnöknek, bár ez megítélés kérdése
A Bajnokok Ligájából való idei kiesés a Real Madrid ellen rávilágított néhány dologra, nem a véletlen műve volt a Bayern München elleni hazai fiaskó, már annak is jelzésértékűnek kellett volna lennie, hogy az európai top csapatok még más kalibert képeznek egy kiélezett helyzetben, de akkor még a csoport elsőség mindent elhomályosított.Most látszott meg igazán mennyit ér a tapasztalat a BL-ben, hiszen a Real oly könnyedén lépett át a PSG-n, hogy az szinte szívfájdító volt.
Nasser Al-Khelaifi elnök lesújtottan így nyilatkozott: Semmit nem valósítottunk meg abból, amit elterveztünk, higgadt fejjel majd kell beszélni a játékosokkal és végig kell gondolni a jövőre vonatkozó terveinket.
Már hallani azokat a hangokat, hogy hol kell erősíteni a következő szezonra, amit még senki nem igazolt vissza, de már keresik Thiago Motta helyettesét és Jurij Berchiche, sem Layvin Kurzawa sem tud meggyőző teljesítményt nyújtani ezen a szinten.
Mégis úgy tűnik a balhét Unai Emery fogja elvinni, amikor érkezett a Sevilla-tól – istenként fogadták, hiszen a spanyol klub egyedülálló módon hódítgatta el az Európa Liga címeket a spanyol trénerrel – azt gondolták óriási tapasztalata van a nemzetközi hadszíntéren. Mára kiderült személyisége nem alkalmas az öltözői erős karakterek kezelésére – elég csak utalnunk Neymar, Cavani villongásokra – és taktikailag mégis éretlen erre a szintre, amit bebizonyított tavaly a Barcelona, idén a Bayern München és most a Real Madrid ellen. Szezonközben igazságtalan lenne most megválni Emery-től, mert hazai szinten a PSG kimagaslik a mezőnyből, de az már tudott nem ez a cél, így várhatóan a trénernek nyáron mennie kell, mind várhatóan néhány játékosnak is, mert az elnök nem felejt!

Foci-livetakacsendreSzerkesztői ajánlat

BL: Real-PSG fejek hullhatnak a porba kieséskor

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő több kiemelkedő párosítást hozott, mégis szinte mindenki a Real Madrid - Paris Saint-Germain összecsapásra fókuszál. A szurkolók és a média megérezte a "vérszagot" az összecsapás kapcsán elég csak az edzőket elsőként...

Tovább olvasom a cikket
Foci-livetakacsendreSzerkesztői ajánlat

BL: A Real kettős győzelemmel átsétált a PSG-n

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágója bebizonyította, hogy egy olyan sorozat, ahol a tapasztalat, a rutin, a felfokozott elvárásoknak való megfelelés néha többet nyom a latban, mint egy adott csapat játékereje vagy adott időszakban mutatott formája....

Tovább olvasom a cikket

  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Bulvár

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő