Csatlakozás

Benitez végül a Chelsea szurkolók kedvence lesz!

EL

Benitez végül a Chelsea szurkolók kedvence lesz!

Fotó www.tvi24.iol.pt

Tíz napig a Chelsea tulajdonában lesz a EL kupa és a BL Kupa is, a kékek az egyetlen klub, amelynél ilyen előfordult a kupasorozatok történetében. Nem tört meg a portugál átok, a Chelsea „szokás szerint” az utolsó pillanatokban nyert.

EURÓPA-LIGA, DÖNTŐ
BENFICA (portugál)–CHELSEA (angol) 1–2 (0-0)

Amszterdam, Amsterdam ArenA, 46 163 néző. V: Kuipers (holland)
BENFICA: Artur – A. Almeida, Luisao, Garay (Jardel, 78.), Melgarejo (Lima, 66.) – Pérez, Matics, Rodrigo (John, 66.) – Gaitán  Cardozo, Salvio. Vezetőedző: Jorge Jesus
CHELSEA: Cech – Azpilicueta, Cahill, B. Ivanovics, A. Cole – David Luiz, Lampard – Ramires, Mata, Oscar – F. Torres. Menedzser: Rafa Benítez
Gólszerző: Cardozo (68. perc – 11-esből), ill. F. Torres (60.), B. Ivanovics (93.)

 

A Benfica kezdte jobban a játékot, a latin játékosság az angol rakkolás fölé kerekedett, ami helyzetekben is megmutatkozott, de a jobbnál is jobb helyzetet próbáltak kialakítani a piros fehérek, így a kapura lövések elmaradtak és ezzel együtt a gólok is. A félidőben az egyetlen Chelsea helyzet Lampard lövése után alakult ki, amikor a labda a levegőben irányt változtatott és Artur hatalmas bravúrral mentett.

A második félidőt is jobban kezdte a Benfica és egy „épphogy” lesgóllal majdnem vezetett, amikor Cardozo fejelt a bal sarokba egy beadást az 51. percben.

A 60. percben megszerezte a vezetést a Chelsea. Cech kidobása a félpályáig szállt, azt Mata egyből Torres elé továbbította, Garay elvétette, Luisao és Artur mellett elvitte és az üres kapuba lőtt 0-1.

Mielőtt a piros-fehér szurkolók apátiába esnének Cardozo ível egy labdát Lima felé, amibe kézzel belenyúl Azpilicueta, 11-es. A büntetőt a kapu közepébe bikázza Cardozo 1-1 a 68. percben. A 88. percben Lampard lövése a kapufán csattan, többen levegő után kapkodtak, mert ebben benne volt a gól lehetősége.

A hosszabbítás harmadik percében a jobb oldalról Mata ível be egy szögletet a kaputól 8 méterre felugró Ivanovics ívelt fejese a bal sarokba hullott, Artur csak szemmel verte a labdát, de védeni nem tudta 1-2!

Mindenki úgy gondolta ezzel lezárult az EL és vége a mérkőzésnek, erre Cardozo kihagyta a mérkőzés helyzetét. Ivanovics lyukat rúgott az ötösön, a kapuból kimozduló Cech nem érte el a labdát, már lendítette a lábát Cardozo, de Cahill elpiszkálta a játékszert a lövő láb elöl.

 

Lefújta a mérkőzést a játékvezető, az esélyesebb csapat a Chelsea nyert, de a jobban játszó társaság a Benfica volt, így maradt a szomorú vesztes pozíciója.

A kupaátadásra Terry is felbicegett és az alkalmi kapitány Lamparddal együtt „lökték” az ég felé a kupát a kék szurkolók legnagyobb örömére. Ezzel a Benitez korszak a nemzetközi porondon bezárult és már csak egy kötelezettsége maradt a hétvégi találkozón BL indulást biztosító helyre lavírozni a londoniak ladikját.

A Mór megtette kötelességét a Mór mehet!

  Tovább
  hirdetés
  Kapcsolódó
  Hozzászólások

  Továbbiak innen: EL

  Közvetítések ma a TV-ben

  Online élő közvetítés - TV közvetítés

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.22. péntek

  Szerző 2019. március 22. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek

  Nem hivatalos

  Félix az “új Ronaldo”, vinné a Real, a City és a United

  Szerző 2019. március 21. csütörtök

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő