Csatlakozás

Foci-live

Eb-előzetes: előre a trófeáért!

EB

Eb-előzetes: előre a trófeáért!

Hamar elrepült egy hónap, ma este a franciaországi Európa-bajnokság a döntővel zárul. Az aranycsata két főszereplője közül a többség a házigazda gallokat tartja esélyesebbnek, de a portugálok sem feltartott kézzel lépnek pályára. Egy finálé esetében felesleges a statisztikával foglalkozni, ám azt érdemes megjegyezni, hogy Franciaország a legutóbbi 10 meccsét megnyerte Portugália ellen. Sokkal fontosabb néhány szót említeni Antoine Griezmannról, akit már az Eb előtt sem kellett bemutatni a labdarúgás rajongóinak, ám a tornán a legszűkebb elitbe verekedte be magát az Atlético Madrid labdarúgója. Pikánssá teszi az aranycsatát, hogy az eddig hat gólt termelő támadó egyik nagymamája portugál származású.

– Griezmann igazi klasszis, emellett valódi csapatember. Megterhelő szezonon van túl, amely egy elvesztett BL-döntővel zárult, amit meg kellett emésztenie – vélekedett Didier Deschamps, a francia kapitány.

A luzitánok szekere sokáig csak döcögött, az elődöntőt megelőzően nem tudtak Cristiano Ronaldóék a rendes játékidőben diadalmaskodni. Sokan kritizálják Fernando Santos csapatát, ám a kapitányt nem zavarják a negatív hangok, őt csakis a diadal érdekli.

– Már az Eb rajtja előtt kijelentettem, hogy a döntőbe jutás és az aranyérem a célunk. Szeretnénk szurkolóinknak, a portugál embereknek örömet okozni. A franciák keretet klasszisok alkotják, akik igazi sztárcsapatokban szerepelnek hétről hétre – nyilatkozta Santos.

Portugália–Franciaország 21 óra (tv: M4 Sport)

Hozzászólások

Továbbiak innen: EB

Legnépszerűbb a héten

hirdetés

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Walcott Everton, szétesik az Arsenal?

Szerző 2018. január 18. csütörtök

Átigazolási hírek

Két katalán játékost igazolna a Juventus nyáron

Szerző 2018. január 17. szerda

Átigazolási hírek

Kongói csatár igazolt 74 millió Euróért Kínába!

Szerző 2018. január 17. szerda

Átigazolási hírek

Neymar Ronaldo cserét szeretne a Real Madrid?!

Szerző 2018. január 17. szerda
hirdetés