Csatlakozás

Negyeddöntők és várható továbbjutók

Brazil VB

Negyeddöntők és várható továbbjutók

A negyed döntők.

Járva, kelve a városban, beszélgetve ismerősökkel – ismeretlennel vagy éppen a net-et olvasva azt tapasztalom, hogy a többségnek tetszettek a nyolcad döntő mérkőzései. Én sem a fanyalgók közé tartozom. Ismét sok gól, több hosszabbításos mérkőzés és végtelenségig izgalmas 11-es párbajok mutatták meg a labdarúgás sava-borsát. Mígnem jött a csattanó az utolsó Belgium – USA mérkőzés, mely színvonalában, iramában, izgalmaiban is a legjobb, legélvezhetőbb meccs volt eddig.
Most jön egy kis szünet, amikor is a csapatok rendezhetik a sorokat. A sérültek felépülhetnek, a testi – lelki fáradtak felfrissülhetnek.
Sokan hajlamosak ezt az időszakot alábecsülni. Azt gondolni, hogy ilyenkor a csapatoknak, edzőknek szinte semmi dolga. Ez tévedés. Ez az egyik legnehezebb időszak. Számos fontos kérdést kell megoldani a szakmai stábnak, pl: regeneráció a sokat játszóknak. Ennek is több módja lehet. Van, aki a futballpályán szereti ezt a munkát is végeztetni, de van olyan edző, aki ilyenkor annak környékére sem engedi játékosait. Lehet szabad napot adni a csapatnak, de jó módszer ilyenkor egy közös program szervezése, a sportágtól messze eső tevékenységgel egybekötve. Vagy el lehet Őket engedni a hölgy ismerősökhöz is… Mindeközben a kevesebb szerephez jutók edzésterhelést kaphatnak. Ezen túl szabályozni kell a játékosok médiaszereplését, melynek túlzott volta nagyban befolyásolhatja egy-egy labdarúgó teljesítményét. Most van itt az idő a taktikai elemzéseknek, kiértékeléseknek és a tanulságok levonásának is, persze mindezt a csapattal meg kell osztani és el kell fogadtatni. Egyéni beszélgetésekkel, vagy pszichológus segítségével oldani lehet a várakozás által generált feszültséget azokban, akik erre hajlamosak. Mindezeket nagyon átgondolva, szakszerűen kell végezni úgy, hogy a csapat fizikálisan és mentálisan is optimális állapotba kerüljön a következő mérkőzésre. Higgyék el, ez nem könnyű feladat 23 embernél.
A mérkőzésekről:

Franciaország – Németország: Megint elbúcsúzik egy európai „bomba” csapat. Hajlanék a Franciák továbbjutását jósolni, hiszen a Gallok remek formában, nagy motivációval szerepeltek eddig. Viszont a fülembe cseng Gary Lineker szavai:”A futball olyan játék, amikor két csapat kergeti a labdát, és a végén a németek nyernek” Ráadásul a német bajnokság erősebb, nagyobb iramú, izgalmasabb, mint a francia, így játékosait is jobban felkészíti a sorozatmérkőzésekre. Ráadásul a németek mindig erősek voltak a korábban említett egyéb feladatokban is így tippem:
Német továbbjutás.

Brazília – Kolumbia: ezt a két csapatot már az előző írásomban is „kiejtettem” Most viszont egyértelműen érzem, hogy a hazaiak nem bukhatnak el, főleg ha Fred a padon kezd és ott is fejezi be…
Brazil továbbjutás.

Argentína – Belgium: két ellentétes csapat, az egyik önmagához képest gyengén játszik, szerencsével bukdácsol tovább, egy játékos központú, alul motivált. A másik pont az ellenkezője, remek teljesítmény, magabiztos továbbjutás, csapategység jellemzi, és extra motivációval rendelkezik. Ezért a tipp is egyszerű lenne, de a tapasztalat az, hogy a világbajnokságokat nem az nyeri, aki végig csúcsformában játszik.
Argentin továbbjutás.

Hollandia – Costa Rica: 10 emberből 8 Hollandiát mondana. Én is. Miért? Gyerekkorom óta szurkolok Nekik, szervezettebbeknek tűnnek, Van Persie robbantani fog végre, Costa Rica nem bírja el a terhet.
Holland továbbjutás.

  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Brazil VB

  • Brazil VB 2014Brazil VB 2014

   Brazil VB

   A 2014-es VB legszebb 30 gólja

   Szerző

   Még csak fél éve fejeződött be a labdarúgás ünnepe, a Brazíliában megrendezett VB, ugyan az eredmények egy...

  • Brazil VB

   A spanyolok szerint ez a VB álom 11-e

   Szerző

   Spanyolországban megszavaztatták a szurkolókat, hogy kik érdemelnék meg a világbajnoki szereplésük alapján a VB álom tizenegyében...

  • Brazil VB

   A VB álom tizenegye

   Szerző

   Ez természetesen mindig egy szubjektíva névsor, ami sokszor találkozik az olvasók véleményével, még többször nem. Ha...

  • Brazil VB

   VB döntő a szakember meglátásaival

   Szerző

   Papírforma eredmény, egy nem papírforma mérkőzésen. „németes” precizitású argentin védekezés, kontrajáték és „argentinos” stílusú, pontos német...

  • Brazil VB

   Németország negyedszer!

   Szerző

   A szakemberek szerint Németország volt az esélyese a találkozónak, de Messi nevét hozták fel mindig, aki...

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő