Csatlakozás

Az elején Japán csoda a végén kiesés

Konföderációs Kupa

Az elején Japán csoda a végén kiesés

A labdarúgás jó hírnevét öregbítette ez a mérkőzés. Olaszország már másodszor bizonyítja, hogy pont az a gyenge pontja, ami korábban kiválóan működött a védelme. Igazán fordulatos mérkőzés volt, először Japán elhúzott 2 góllal, onnan fordítottak az olaszok, jött a japán egyenlítés és végül a mindent eldöntő gól. Ez nagyon leegyszerűsített képlete ennek a kiváló mérkőzésnek, ahol a végén az olaszok a brazilokkal együtt besétáltak a négyes döntőbe, míg Japán kiesett.

Olaszország – Japán 4-3 (1-2)

Olaszország:  Buffon – Maggio (Abete 59.), Barzagli, Chiellini, De Sciglio – Montolivo, Pirlo, De Rossi – Giaccherini (Marchisio 68.), Aquilani (Giovinco 30.) – Balotelli

Japán: Kawashima – Uchida (Sakai 73.), Konno, Yoshida, Nagatomo, Hasebe (Nakamura 90.), Endo – Okazaki, Honda, Kagawa – Maeda (Havenaar 78.)

G: De Rossi D. 41., Uchida A. 50. (öngól), Balotelli 52. (11-es), Giovinco 86. ill. Honda 21. (11-es), Kagawa 33., Okazaki 69.

Az elején Japán egy olasz védekezési hibát kihasználva -a védő rosszul adott haza -, aztán Buffon szabálytalanságát követően tizenegyesből megszerezte a vezetés. Jött a hidegzuhany, Kagawa fordulásból kapásból két gólosra növelte az előny. Már kezdte mindenki temetni az olaszokat, amikor az első félidő utolsó 10 percében elkezdtek játszani úgy, ahogyan a mérkőzés elejétől kellett volna. Még a szünet előtt Pirlo szögletét bólintotta a kapuba de Rossi és így vonultak pihenőre a csapatok. A második félidőben igazi adok-kapok alakult ki. hamar kiegyenlítettek az azurrik, majd Balotelli büntetőjével átvették a vezetést is. Jött az egyenlítő fejes és rohanás mindkét oldalon a győztes gólért. Hiába vezettek az olaszok 4-3-ra Japán szorongatott, de a hosszabbítást követően a kicsit szerencsésnek mondható Olaszország örülhetett a továbbjutásnak.

Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány: Nehéz mit mondani az első félórára, mert hátul hibát-hibára halmoztunk és így egy forró éjszakát okoztunk a szurkolóinknak, azt követően kiegyenesedtünk. Ez egy kiváló eredmény számunkra, amelyet összességében megérdemeltünk. Most már az a legfontosabb, hogy minden energiánkkal a brazilok ellen mérkőzésre tudjunk koncentrálni és egyben nagyon örülünk, hogy kvalifikáltuk magunkat az elődöntőbe.

 

Alberto Zacceroni japán szövetségi kapitány: Az egész mérkőzés egy hullámvasút volt, ahol bármelyik fél nyerhetett volna. Egy nyitott, de mégis taktikus játékot láthattak a szurkolók, ahol a játékosaink nagyon sokat tettek a győzelemért és mégis sokkal kevesebbet kaptak vissza az élettől, mint amit megérdemeltek volna. Csalódottan fogunk hazautazni, de emelt fővel, mert az Európa Bajnokság ezüstérmesétől ilyen mérkőzés után nem kell szégyenkeznünk.

Fotó sport365.hu

  Tovább
  hirdetés
  Kapcsolódó
  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Konföderációs Kupa

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő