Csatlakozás

Bronzérmes Olaszország 11-es párbajban

Konföderációs Kupa

Bronzérmes Olaszország 11-es párbajban

Mindkettő csapat csak hatalmas csatában „keveredett” a bronzmérkőzés lejátszására. Az uruk egy kapushibának köszönhetően 5 perccel a vége előtt véreztek el, míg az olaszok büntetőpárbajban a végsőkig kiélezett küzdelemre kényszerítették a spanyolokat.

KONFÖDERÁCIÓS KUPA BRONZMÉRKŐZÉS
URUGUAY–OLASZORSZÁG 2-3 [2–2 (0-1)] büntetőkkel 

Salvador, Arena Fonte Nova. 18,00 V Djamel HAIMOUDI (ALG)

Uruguay: 1 Fernando MUSLERA, 16 Maximiliano PEREIRA (Pereira A 81.)  3 Diego GODIN 2 Diego LUGANO, 22 Martin CACERES, – 5 W.Gargano 17 Egidio AREVALO (Perez 106.), 7 Cristian RODRIGUEZ (Gonzales 56.) – 10 Diego FORLAN – 9 Luis SUAREZ, 21 Edinson CAVANI Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Olaszország: 1 Gianluigi BUFFON – 2 Christian MAGGIO, 4 Davide ASTORI (Bonucci 95.), 3 Giorgio CHIELLINI, 5 Mattia DE SCIGLIO – 6 Antonio CANDREVA, 16 Daniele DE ROSSI (Aquilani 70.) , 18 Riccardo MONTOLIVO – 23 Alessandro DIAMANTI (Giaccherin  82.) 14,  Stephan EL SHAARAWY – 11 Alberto GILARDINO  Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli

G: Cavani 58., 78. ill. Astori 24., Diamanti 73.

Sárga lap: Pereira M. 8., Suarez 61. ill. Chiellini 55., Montolivo 82. 110.

K: Montolivo 110. 8második sárga lap után)

A 24. percben érdekes körülmények között szerezte meg Olaszország a vezetést. Jobbról a tizenhatos vonalával egy magasságból az oldalvonal mellől végeztek el szabadrúgást az olaszok. A kapu elé csavart labdának Muslera alászaladt – Brazília ellen is vétett ilyen hibát -, a hosszú oldalon a kapufa hárított helyette és az onnan visszapattanó labda a hátát találta el, így a tehetetlen kapus nézte, hogy a hálója felé pattan a labda. Astori robbant be és nehéz lesz megítélni, hogy öngól volt vagy Ő segítette át a labdát a gólvonalon 0-1.

A 32 percben majdnem egyenlített Uruguay, de Cavani lesről fejelt a kapuba, így maradt az olasz vezetés a félidőben.

A második félidőt jobban kezdte a dél-amerikai csapat. Az 58. percben Gargano egy labdavesztést követően a félpályától vitte végig a labdát az ellenfél térfelén, majd 20 méterre a kaputól a balról érkező Cavani elé passzolt, aki 10 méterről a vetődő Buffon mellett a hosszú sarokba gurított 1-1.

A 57. percben Buffon megmutatta miért is állt már több, mint 130 alkalommal az olasz válogatott kapujában, Forlan kettő lövését is bravúrral hárította.

A balösszekötő helyéről 24 méterről kapott szabadrúgást az olasz csapat, amit Damiani zseniálisan csavart el ballal a bal alsó sarokba a 73. percben 1-2.

A 78. percben majdnem ugyanonnan, csak a másik térfélen most Uruguay kapott szabadrúgást. A kaputól mintegy 27 méterre lévő labdának Cavani futott neki és jobb belső csüddel a jobb felső sarokba bombázott 2-2.

A rendes játékidőben nem változott az eredmény, így jöhetett a 2×15 perces hosszabbítás.

Mindkettő csapat kihasználta még a frissítés lehetőségét és így már nem maradt több cserelehetőség. A hosszabbítás első félidejében az uruk két büntetőt kértek számon a játékvezetőn, de ez nem hatotta meg az algériai vezetőbírót.

A 110. percben Montolivo szabálytalankodott Suárezzel szemben a kaputól 25 méterre, amiért megkapta a második sárga lapját, így 10 főre fogyatkoztak az olaszok.

Az eredmény már nem változott, ezért készülhettek a csapatok a 11-es párbajra.

Uruguay kezdte a büntetőpárbajt, Forlán laposan, középre lőtt, a labda elakadt Buffonban, így megint hibázott, csakúgy, mint a brazilok ellen rendes játékidőben és érkezett a büntetés Aquilani magabiztosan a bal felső sarokba lőtt. 0–1

Cavani most is higgadt volt, mint a mérkőzésen a góljainál és a bal alsóba gurított. El Shaarawy a kapust becsapva a jobb alsóba lőtt. 1–2

Suárez Cavanihoz hasonlóan a bal alsót választotta, így újabb gól került a dél-amerikaiak neve mellé, viszont De Sciglio félmagas a kapu jobb oldalába tartó lövését védi Muslera 2–2

Cáceres nem tudott túljárni játékostársa eszén és a lapos, bal oldalra tartó lövését megfogta Buffon, míg Giaccherini újra vezetéshez juttatja az olaszokat 2–3.

Az ötödik körben Gargano lövését is megfogta Buffon, így már nem volt szükség az utolsó olasz ítéletvégrehajtóra, mert nyert Olaszország és ezzel megszerezte a bronzérmet.

Fotó espnfc.com

 

  Tovább
  hirdetés
  Kapcsolódó
  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Konföderációs Kupa

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő