Csatlakozás

Moyesnak meg kell tanulni “átigazolni”

Angol

Moyesnak meg kell tanulni “átigazolni”

David Moyes a Manchester United menedzsere szinte a teljes átigazolási időszakban  fals hangot fogott. Fellaini leigazolásán kívül érdemi átigazolást nem tudott felmutatni, hogy ez a tárgyalástechnikán, a felajánlott összegen, vagy csak a “kis klubban” történt szocializálódás miatt történt majd az erre hivatottak kiderítik. Egy biztos Ferguson ezeket a kérdéseket sokkal racionálisabban és ésszerűbben intézte. Az “Öreg” akit el akart hozni, azt el is hozta, nagyon ritkán próbált olyan játékost átcsábítani, ami eleve kudarcélménnyel járt volna. Nézzük meg Moyes 3 hónapos tevékenységét az átigazolások tükrében.

Leighton Baines az Everton hátvédje, Roberto Martinez a 12 millió Fontos ajánlatra csak annyit mondott sértő a klubra nézve.

Thiago Alcantara, addig ügyetlenkedtek az ajánlattal, lebegtették az átigazolás lehetőségét, pedig De Gea talán már meg is győzte az utánpótlás válogatottbeli társát, hogy Guardiola lecsapott rá és elvitte a Bayern München.

Cesc Fabregas”a nagy szerelem”: nekifutottak háromszor, a tétet egyre növelték, de nem vették észre, hogy a spanyol nem vágyik el a Barcelonából, mert az idő neki dolgozik.

Wesley Sneijder Galatasaray, a törökök őt sem akarták eladni, de ez nem zavarta a menedzsert megpróbálta elhozni a holland válogatott középpályást.

Daniele de Rossi As Roma, a fővárosi csapat csípőből visszalőtte a 12 millió Fontos ajánlatot, még csak nem is tárgyalt róla, kijelentette a játékos nem eladó.

Ander Herrera Athletic Bilbao, az elnököt még ebben a válságos időszakban sem érdekelte a 30,5 millió Fontos ajánlat. Megmondta, tisztelje meg a klubot a United azzal, hogy a játékos szerződésében szereplő kivásárlási árat ajánlja minimum, mert addig nem tárgyalnak.

Jött a kapkodás, Sami Khediráért 34 millió Fontot ajánlott a Real Madridnak, de Carlo Ancelottinak szüksége volt a játékosra és ezt tisztázta vele, így ennek az ajánlatnak is elutasítás lett a vége.

Végül jött a feloldozás Fellainit az utolsó pillanatban 27,5 millió Fontért átigazolták.

A rövid kis összefoglalók alapján kettő dolog élesen kirajzolódik, Moyes nem ismeri a labdarúgás világában a piac diktálta árakat, mert nem volt hozzászokva az Evertonnál a nagy összegekhez, a másik úgy értelmezte az átigazolást, hogy most az álmait valóra válthatja a United pénzével, de az álmai nem találkoztak a kiszemelt játékosok klubvezetőinek vagy az adott játékosnak az elképzeléseivel. Várhatóan ebből a 3 hónapból sokat tanulva kerül ki a menedzser.

Fotó georgetownsportsanalysis.wordpress.com

  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Angol

  Közvetítések ma a TV-ben

  Online élő közvetítés - TV közvetítés

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.22. péntek

  Szerző 2019. március 22. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek

  Nem hivatalos

  Félix az “új Ronaldo”, vinné a Real, a City és a United

  Szerző 2019. március 21. csütörtök

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő