Csatlakozás

17 év után nyert újra Király Kupát az Atletico Madrid

Spanyol

17 év után nyert újra Király Kupát az Atletico Madrid

Fotó news.yahoo.com

KIRÁLY-KUPA, DÖNTŐ
Real Madrid – Atletico Madrid 1-2 ([1-1] (1-1)) hosszabbítás után

Madrid, Bernabéu Stadion, Vezette: Carlos Clos Gómez

REAL MADRID: Diego López – Essien, Albiol, Sergio Ramos, Coentrao – Xabi Alonso, Khedira – Özil, Modric, Cristiano Ronaldo – Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.

ATLÉTICO MADRID: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe – Koke, Mário Suárez, Gabi, Arda Turan – Diego Costa, Falcao. Vezetőedző: Diego Simeone.
G: Ronaldo 14. ill. Diego Costa 34. Miranda 97.

K: Ronaldo 114. ill. Gabi 120+5.

Szögletet végzett el a jobb oldalról a Real és Ronaldo 7 méterre a kaputól felugrott fejelni, jobb kézzel elterelte magától Godint, aztán zavartalanul fejelt a kapu jobb oldalába 1-0.

A 34. percben félpályánál Falcao „felbőrözte” Albiolt és zseniális labdával ugratta ki Diego Costát, aki a balösszekötő helyéről 20 méterre a kaputól ballal a bal alsó sarokba vágta a labdát, ami a kapufáról vágódott a kapuba 1-1.

A 42.pecben Özil fordult rá egy pattogó labdára a kaputól 18 méterre, de a bal kapufát találta el.

A 60. percben 10 másodperc alatt kettő hatalmas helyzetet hagyott ki a Real. A baloldalon az alapvonalig ment le Ronaldo és beadását az egyik védő szorításában Benzema kapufára pörgette a játékszert. A kijövő labda Özil elé pattant, aki csinált egy lövő cselt, ezzel a kapus és kettő védő elszállt, majd kapura lőtt, de Juanfran a gólvonalon térddel bevetődött a labdába.

A 69. percben Benzemát lökték meg a kaputól 20 méterre. A leállított labdának Ronaldo futott neki és a felugró sorfal alatt a jobb kapufa tövére vágta a labdát, a visszapattanót Essien rúgta magasan a kapu fölé.

75. percben egy teljesen fölösleges Benzema szabálytalanságot követően Mourinho annyira hisztizett az oldalvonal mellett, hogy a játékvezető bezavarta az öltözőbe.

Nagy adok kapok és hatalmas hisztik közepette 5 perc ráadást követően lefújta a játékvezető a mérkőzést, így hosszabbítás következett.

A rövid szünetben Mourinho hármat cserélt:Benzema – Higuian, Modric – Di Maria, Coentrao – Arbeola. A hosszabbítás 5. percében Diego Costa vitte rá Lopezre a labdát, a lába között el akarta rúgni, de a kapus résen volt a róla kipattanót Costa megint belerúgta. A 97. percben egy jobbról jövő beadásnál senki nem figyelt Mirandára, aki berobban, megelőzte Diego Lopezt és 4 méterről fejelt a kapuba 1-2. Higuain a 104. percben került hatalmas helyzetbe, de Courtois remekül védett lábbal. Szünet

A 109. percben Di Maria lépett meg a bal oldalon, középre gurított, a jobb oldalról érkező Özil lövését földöntúli bravúrral tolta szögletre Courtois.

A 114.percben Ronaldo egy ollózó mozdulattal fejbe rúgta Gabit a játékvezető azonnal kiállította és elszabadult a pokol. Közben a megelőző szabálytalan szerelés miatt Gabi is megkapta a sárga lapját. A két kispad összekapott, Simeone és Pepe akaszkodott volna össze, ha a többiek nem választják szét őket mielőtt összeakadnak,  közben Courtois fejbe dobták valamilyen tárggyal. A 125.percben a Gabi második sárgájával kiállt, de egy perc múlva vége a mérkőzésnek.

Egy rendkívül ideges, feszült hangulatú mérkőzésen az Atletico Madrid 1996 után először nyer hazai szinten valamilyen trófeát, így hatalmas ünneplés kezdődött.

Simeone átragasztotta az egész csapatra azt a küzdeni tudást, feltétlen kitartást, ami a győzelmet eredményezte.

A másik oldalon a Real Madrid játékosai az egész mérkőzésen idegesek voltak, de a kihagyott hatalmas helyzetek egyre növelték a feszültséget minden játékosban. Mourinho idei szezonja így teljesen dicstelenül fejeződött be, hiszen a királyi klub ebben a szezonban semmit nem nyert. Egyáltalán nem biztos, hogy ezt követően ragaszkodnak José Mourinho további tevékenységéhez.

  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Spanyol

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő