Csatlakozás

130 éves az MTK

magyarfutball.hu

Magyar Foci

130 éves az MTK

Az MTK – Magyar Testgyakorlók Köre – életében az idei esztendő különleges lesz, hiszen 1888. november 16-án alapították nagyszerű elődeik az MTK-t. Azt a sportegyesületet, ami nekik, a kék-fehér családhoz tartozóknak a legfontosabb sportszervezet Magyarországon, és a világon is –kezdte mondandóját Deutsch Tamás elnök.

Kiemelte, sok tekintetben első volt egyesületük, a magyar szó használata a névben, az első egyesület, ami nem a „klub” szót, hanem a kör nevet alkalmazta. Az elsők között volt a klub abban is, hogy a nők egyenrangú módon sportolhattak. Az elsők között járt az egyesület, amikor a fiatal sportolók is szavazati jogot kaptak. Mi alkalmaztuk az első külföldi edzőt, és szintén elsőként nyertünk 10 bajnoki címet zsinórban.

2017-ben az ünnepi esztendőre készülve ismét első volt az egyesület, köszönhetően remek sportolóinak és edzőinek. A Magyar Olimpiai Bizottság által közzétett „nem hivatalos egyesületi ranglistán” az elért eredmények alapján az országban több, mint egy évtizedet követően ismét az MTK Budapest végzett az élen, 44.9 olimpiai ponttal, megelőzve a Vasast (42.5), és az UTÉ-t (36).

Deutsch Tamás elmondta, hogy a legeredményesebb tíz egyesület közül mi tudtunk a legtöbb sportágban pontot szerezni. Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Heidum Bernadett, Bácskai Sára, Krizsán Xénia, Hárspataki Gábor, Márton Anna, Kozma Dominik nevét emelte ki, ezzel is hangsúlyozva a sportágak sokszínűségét. Hozzátette, hogy a pontversenyen kívül is értek el sportolóink kiemelkedő eredményeket, ilyen volt a ritmikus gimnasztika válogatott egyéni csapatversenyben elért nyolcadik helye, Babos Tímea – aki idén is folytatja a sporttörténelmi teljesítményét –, illetve az MTK Budapest para-sportolói, Fóris Erika, aki a római kerekesszékes vívó világbajnokságon a párbajtőr és tőr csapattal bronzérmet szerzett, Horváth Gábor pedig az ötödik helyen végzett kerekesszékes párbajtőr csapatunk tagja.Második napirendi pontként a 130. születésnapról, magáról az ünnepi éesztendőről és annak nyitóeseményéről, a Blue & White Party-ról ejtett szót, melyet február 3-án rendez az MTK Baráti Kör és a klub. Több mint 300 vendég várható, köztük a szakosztályok és az elnökség által megválasztott „Az év sportolói” díj nyertesei:

Az év női sportolója:Babos Tímea
Az év férfi sportolója: Liu Shaolin Sándor
Az év edzője: Gárdos Gábor
Az év leány utánpótlás-sportolója:Szellák Szabina
Az év fiú utánpótlás-sportolója: Piros Zsombor
A 130. születésnap kapcsán különleges emblémával készült a klub, amit minden szakosztály minden versenyzője viselni fog sportfelszerelésén. A különleges évet ezen ünnepelni, az előzetes tervek szerint hat sportágban, felnőtt és utánpótlás versenyzők számára, nemzetközi versenyek szervezünk.

forrás: mtk.hu

  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Magyar Foci

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő