Csatlakozás

Artner:”Eredményes volt a nyugati modell”

Artner:”Eredményes volt a nyugati modell”

Magyar Foci

Artner:”Eredményes volt a nyugati modell”

Artner Tamás, a Haladás vezetőedője, a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában kiemelte:„A sikerhez vezető út a nyugati modell követése volt.”

Artner nyilatkozata:

„A sikernek több összetevője is van. Beértek azok a játékosok, akiket annak idején még az NB II-ben építgettünk a csapatba. Gondolok itt Rózsa Dánielre, Schimmer Szabolcsra, Guzmics Richárdra, Rajos Gáborra, Nagy Gáborra, Andorka Péterre. Igaz, közülük Rajos sérülés miatt kevesebbet játszott. Mellettük három idősebb játékosunk – Tóth Péter, Halmosi Péter, Fehér Zoltán – valódi vezér volt. Segítették a fiatalok fejlődését, példát mutattak játékukkal. Mellettük be tudtunk építeni fiatalokat, így egyre nagyobb szerepet kapott Iszlai Bence, Gőcze Gergő, Mursits Roland, Simon Ádám, Devecseri Szilárd – utóbbi egyértelműen a tavasz felfedezettje. A még fiatalabb korosztályban pedig több szerepet kapott Radó András, aki hét góljával házi gólkirály lett, emellett sok tizenegyest kiharcolt és rengeteg gólpasszt adott.Nem véletlenül választották az év felfedezettjének. Aztán ott van még Szakály Attila, Gyurján Bence, Kalász Milán, Jagodics Márk, Ugrai Roland, Farkas Márk, Németh Márió. Radó már bebizonyította, hogy nem akármilyen NB I-es játékos, az előbb felsoroltaknak pedig a következő év lesz az, amikor végérvényesen eldől, hogy hosszú távon is elsőosztályú játékosok lesznek-e vagy sem. Rózsa Dániel kapusposzton második lett a spornapilap rangsorában – ezúton is gratulálunk neki. Tehát ez a hármas korosztály egyvelege adta a csapatot – az úgynevezett középkorosztály, a fiatalok és a rutinos futballisták. Büszke vagyok, hogy ahogy korábban Guzmicsék, utóbbi fiatalokat is sikerült beépítenem a csapatba. Úgy játszottuk le a szezont, hogy a csapat 90 százaléka saját nevelésű labdarúgó volt – ez egyedülálló” – tette hozzá a Haladás vezetőedzője, aki elégedett a nyolcadik hellyel.

„Maximálisan az lehetek. A Haladás NB I-es történetében most kapta a legkevesebb gólt, ez a mentális és taktikai fegyelmet dicséri. Jóval több volt a győzelmek aránya a vereségekhez képest, ha visszatekintünk, ilyen korábban csak egyszer fordult elő. Emellett a 2012–2013-as bajnokságban szenvedte el a Haladás a legkevesebb vereséget elsőosztályú szereplése során. A játékosok meghálálták azt a pozitív hozzállást, amit a szakmai stáb részéről feléjük irányult. Kicsit a nyugati modellt másoltuk, amely szerint mindig a pozitív dolgokat emeltük ki velük kapcsolatban, soha nem a negatívumokat kerestük. Ez követendő példa, de nem csak a felnőttlabdarúgásban, hanem az utánpótlásnevelésben is. Nem szabad a játékosok önbizalmát elvenni. Valamennyi futballista, aki tisztességesen dolgozott, megkapta a lehetőséget a bizonyításra, és nagy részben élt is vele” – zárta mondandóját Artner Tamás.

(fotó:haladas.hu)

( nyilatkozat forrása :nemzetisport.hu)

  Tovább
  hirdetés
  Kapcsolódó
  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Magyar Foci

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő