Csatlakozás

KUBATOV GÁBOR: „ELÉRTÜK A CÉLUNKAT, ARANYÉV AZ IDEI”

Magyar Foci

KUBATOV GÁBOR: „ELÉRTÜK A CÉLUNKAT, ARANYÉV AZ IDEI”

A sajtótájékoztató elején Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke megköszönte a sajtó képviselőinek az egész éves együttműködést, valamint kiemelte, hogy úgy látja, a botrányok helyett egyre inkább van igény a sikerekre, ez pedig alapvető attitűdváltás a sport és a sajtó viszonyában.

Kiemelte, hogy az elmúlt kilenc év alatt csaknem megduplázódott az átlag nézőszámunk, az akkori 5500-ról mára 11000-re emelkedett. A sikerek nemcsak a labdarúgásban jöttek, hanem vízilabdában, jégkorongban és az egyéni sportágakban is, nem véletlenül nevezhetjük a klub 120. évfordulóját aranyévnek.

– Futballban nemzetközi szinten már elértük a sikert azzal, hogy csoportkörbe jutottunk. Az csak ráadás, hogy ilyen jól szereplünk, és az utolsó forduló előtt egy győzelemre vagyunk a továbbjutástól. Sergei Rebrov mögött fantasztikus tudás van, olyan szorgalom, amit ritkán lehet látni edzőtől – mondta Kubatov Gábor, majd hozzátette, a szerdai kupabúcsú ellenére is elégedett.

A játékosmozgásokkal kapcsolatban elmondta, hogy minden évben próbáljuk frissíteni a keretet, és jobb játékosokat hozni azokra a posztokra, amik erősítésre szorulnak. Hajnal Tamás jelenleg is Dél-Amerikában van, hogy játékosokat nézzen. Kubatov Gábor elmondta, mindenkinél el kell telnie legalább fél évnek, hogy reálisan értékelhetőek legyenek. Példaként hozta Isael Barbosát és Franck Bolit, akikről az elején érezték, hogy van még bennük, de az elmúlt időszakban remekül szerepeltek.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója hozzátette, hogy nem kell óriási mozgásokra számítani, mivel 43 hazai bajnoki óta veretlenek vagyunk, kilenc meccse nem találtunk itthon legyőzőre és a 13 Bajnokok Ligája-, illetve Európa Liga-mérkőzésünkből csupán kétszer szenvedtünk vereséget, így erősnek mondható a keretünk.

A sajtótájékoztatón szóba került a magyar játékosok helyzete is. Kubatov Gábor elmondta, a klub célja, hogy magyar fiatalok játszanak nálunk, és lát fejlődést az utánpótlásunkban, de nagyon nehéz bekerülnie a Fradiba egy fiatal labdarúgónak, mert óriási nyomás van rajta. Volt példa idén már erre, a 17 éves Csontos Dominik bemutatkozhatott a felnőttcsapatban.

– Klub és klub között is különbség van. Szeretnénk, hogy minél több magyar játékos szerepeljen nálunk, de az az érdekünk, hogy jól szerepeljünk. A mi feladatunk, hogy nemzetközileg is sikeresek legyünk, hogy vigyük a magyar klubfutball jó hírét. Van egy presszió, teljesítményt kell elérni. Ha sajnos nincs olyan magyar játékos, akit be tudunk tenni, akkor külföldiekhez kell nyúlnunk – tette hozzá Orosz Pál, aki arra a kérdésre, hogy mire a legbüszkébb, azt mondta, a klubban dolgozó emberekre az irodai alkalmazottól a vezetőedzőn át a csatárig, mert mindenki a részese volt ennek a sikernek, az egység most a legnagyobb erősségünk.

Kubatov Gábor ugyanerre a kérdésre úgy válaszolt, a 3500, utánpótlásban dolgozó gyerekre a legbüszkébb, mivel lehet örülni a pillanatnyi sikereknek, de a legfontosabb, hogy jó embereket neveljünk. Klubunk elnöke kifejezte a büszkeségét a klub szurkolóival kapcsolatban is.

A klub költségvetésével kapcsolatban Orosz Pál elmondta, növekedett az elmúlt években, de továbbra is a töredéke a nyugati klubokénak, valamint azokénál is, akikkel egy csoportban szereplünk, és nagyon távol van az európai nagy klubokétól, amelyek multinacionális vállalatként működnek. Éppen ezért lehetünk még büszkébbek az elért sikerekre, és fantasztikus érzésnek nevezte azt, hogy az utolsó forduló előtt még van esélyünk a továbbjutásra. Hozzátette, ha ez sikerül, nagyban befolyásolja a további költségvetésünket. A prémiumokból a vezetőedző és a játékosok is részesülnek.

(FTC)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Magyar Foci

Közvetítések ma a TV-ben

Online élő közvetítés - TV közvetítés

TV közvetítések

Távkapcsolóval a kézben 03.22. péntek

Szerző 2019. március 22. péntek

FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

Legnépszerűbb a héten

Átigazolási hírek

Megerősített

Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

Szerző 2019. március 15. péntek

Nem hivatalos

Félix az “új Ronaldo”, vinné a Real, a City és a United

Szerző 2019. március 21. csütörtök

Nemzetek Ligája

2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

Szerző 2018. november 21. szerda

2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

Szerző 2018. november 20. kedd

2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

Szerző 2018. november 19. hétfő