Csatlakozás

Magyar Kupa-döntő: ETO hármasugrás vagy DVSC hatodszor

Magyar Kupa

Magyar Kupa-döntő: ETO hármasugrás vagy DVSC hatodszor

Mit is jelenthet az ETO-nál a hármasugrás? Nem egy bonyolult feladvány kérdése ez, hanem egy egyszerű megoldás eredménye, amit kivitelezni nagyon nehéz. Jelenleg már bajnoknak tekinthető a Győri ETO az OTP bank Ligában, ma este megszerezheti a kupagyőzelmet is mellé és a harmadik ugrást az MLSZ biztosítja. Kiírása értelmében amelyik klub megnyeri a bajnokságot és a Magyar Kupát az automatikusan elhódítja a Szuperkupát, amiért a két győztes versenghetne. Így nyerhetnek ma a zöld-fehérek egy mérkőzésen kettő kupát.

Az ETO lehet a hatodik klub, amely duplázhat a Bozsik Stadionban. Elődei: Ferencváros 6-szor duplázott, MTK 4-szer, Újpest 4-szer, Honvéd 2-szer és DVSC egyszer. Ebbe az illusztris társaságba próbálja most „beverekedni magát” Pintér Attila csapata.

A DVSC-TEVA hatodszor, az még feladványnak is egyszerű lenne, elég csak megemlíteni, hogy 1999-ben, 2001-ben, 2008-ban, 2010-ben és 2012-ben már elhódította a kupát. Itt is vannak olyan „renitens” duplázók, akik a rákövetkező évben is elhódították a Magyar Kupát vagy jogelődjét. A Ferencváros 6-szor, az MTK 4-szer, a győri ETO 2-szer és az Újpest 2-szer.

A Magyar Labdarúgó Szövetség az 1909-ban indított kupasorozat összdíjazásaként 100 millió forintot különített el, ebből a végső győztes 30 milliót kap, az ezüstérmes 10 millió forinttal gazdagodik.  Az elődöntőben kiesők 5-5 millió, a negyeddöntőben búcsúzók 2-2 millió forintot kapnak, és még azok a csapatok is részesülnek az összdíjazásból 150-150 ezer forinttal, akik már az első körben, a 128 között kiestek.

 MAGYAR KUPA DÖNTŐ

DVSC-TEVA – Győri ETO

Bozsik Stadion, 20,00 Vezeti: Kassai Viktor

várható összeállítások

DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Korhut – Bódi, Czvitkovics, Spitzmüller, Ferenczi – Coulibaly, Pölöskey

ETO: Kamenár – Svec, Lipták, Takács, Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajkovics – Varga, Kink, Andrics

Kondás Elemér: Nagyon jó mérkőzésre számíthatnak majd a szurkolók.  Szeretnénk természetesen megnyerni a döntőt, így készülünk, mert fontos a csapat számára az erkölcsi elismerés is Egy nagyon jó csapat ellen játszunk majd, hiszen a Győr megnyerte a bajnokságot, amihez gratulálunk. Ez azonban egy egészen más mérkőzés lesz, és mindenképpen arra törekszünk, hogy megvédjük címünket. Egy döntőben bármi előfordulhat, ezt a tavalyi MTK elleni finálé is bizonyítja. Úgy gondolom, nagyon jó, látványos összecsapásra számíthatnak a nézők. Az utóbbi időben sikerült több fontos mérkőzést megnyernünk, mindenképpen kell, hogy ez segítse a csapatot szerdán.

Forrás http://www.dvsc.hu

Pintér Attila: A Magyar Kupában nincs lehetőség a hiba kijavítására, itt egy meccs dönt. Mindenképpen szeretnénk megszerezni a győzelmet, ennek megfelelően készülünk, vagyis a Debrecen elleni kupadöntőre „élezzük ki” a csapatot.  Mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy sikerüljön, ami korábban a klub történetében még soha: a bajnoki cím mellé a Magyar Kupát is megszerezzük. Azt gondolom, ennél nagyobb motiváció nem is kell a játékosoknak. Nagyon bízom a labdarúgóinkban és a csapategységben.

Forrás http://www.mlsz.hu

Fotó nagyvazsonyma.hu

  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Magyar Kupa

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő