Csatlakozás

EB pótselejtező: Magyarország – Norvégia beharangozó

Francia EB 2016

EB pótselejtező: Magyarország – Norvégia beharangozó

Először kezdjük egy napi aktualitással felvezetőnket, mert a párizsi terrortámadás miatt a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el és magasabb fokozatú terrorkészültséget mellé, így a helyszínre érkező szurkolóknak arra kell készülniük, hosszadalmas bejutási procedúra után tudják csak megnézni a Groupama Arénában az EB részvételt eldönteni hivatott találkozót.
Most kicsit révedjünk el a közelmúltban, hogy lássuk milyen út vezetett idáig, ahol már csak egy lépésre van a magyar válogatott attól, hogy 1972 után ismét – igaz akkor csak 4 csapatos volt – EB-n szerepelhessen. Az első viharfelhők akkor gyülekeztek, amikor Dárdai Pál szövetségi edzői munkájának folytatását nem engedélyezte a Hertha BSC. Az MLSZ minden hóküszpók nélkül hirtelen kinevezte ideiglenesen Bernd Storck-ot. A magyarázat egyszerű volt, a kinevezett szakember Dárdai ajánlásával érkezett és azt a német precizitást képviseli, mint elődje. Maradt az irányvonal, maradt a szakmai stáb és a tréner behívott a keretbe néhány fiatalt, akiket már ismert az eddigi munkája alapján. Így jutott el a válogatott a tét nélküli görögök elleni találkozóig, ahol pontosan azoknak az erényeknek volt híján a csapat, ami addig jól jellemezte a társaságot a sziklaszilárd védekezés. Az igazi bomba azonban akkor még csak ketyegett abban a bizonyos bőröndben, hiszen a pótselejtező előtt Storck megvált a Dárdai féle szakmai stábtól, az általa kiszemeltek javára. Lett is akkora vihar belőle, nem lehet ilyenkor váltani, mit képzel az a “kókler”, mi magyarok – mármint edzők – is képesek lettünk volna megoldani a problémát stb. Közben a német tréner nem foglalkozva a negatív felhangokkal szép csöndben elhalasztatta az OTP Bank Liga 15. fordulóját, hogy a hazai játékosokkal fel tudjon készülni a Norvégia elleni pótselejtezőre. Itt is volt kemény visszhang, hogy erőnléti felmérést végeztetett a válogatott keret tagjaival, meghívta a keretbe azt a Kleinheisler Lászlót, aki május óta talán még labdába sem rúgott és csendes konoksággal ment a maga által kiválasztott úton. Csendes optimizmussal nyilatkozott az első mérkőzés előtt, hogy a csapatát felkészítette és várja a folytatást. Csak egy apró adalék az alaposságra, minden játékos személyre szólóan megkapta azt az anyagot, hogy kivel találkozhat, annak a játékosnak mik az előnyei, gyengéi, egy szóval kottából készülhettek. Láss csodát a magyar válogatott nyerni tudott Oslóban a hatalmas meglepetésre kezdőbe jelölt Kleinheisler góljával és most előnyből várja a visszavágót.
Ma már szó sincs fanyalgásról csak várják a szurkolók azt a csodát, amire a 30-as korosztály és alatta még nem is emlékezhet. Nincs már kételkedés Storck munkájában, maximum a kárörvendők várnak arra, hogy ma este ne legyen siker és beletörölhessék magukat a “bukott” kapitányba.
Az igazi drukkerek azonban látják, hogy végre taktikusan küzdött a válogatott, ráadásul eredményességgel párosult ez a fajta harcmodor, amitől már nagyon el van szokva, de ma végre újra boldog lehet oly sok év után!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

MAGYARORSZÁG – NORVÉGIA
Budapest, Groupama Aréna 20,45, V: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
várható összeállítások
Magyarország: Király – Fiola, Guzmics, Juhász, Kádár – Elek, Nagy – Németh, Kleinheisler, Dzsudzsák – Szalai
Norvégia: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Högli – Skjelbred, Tettey, Johansen, Berget – Henriksen, Pedersen

A TV előtt szurkolók a találkozót az M4 csatorna élő közvetítésében tekinthetik meg.

  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Francia EB 2016

  Közvetítések ma a TV-ben

  Online élő közvetítés - TV közvetítés

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.22. péntek

  Szerző 2019. március 22. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek

  Nem hivatalos

  Félix az “új Ronaldo”, vinné a Real, a City és a United

  Szerző 2019. március 21. csütörtök

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő