Csatlakozás

Mr. X-ből Kósa Sándorrá változott az Eger új tulajdonosa

Magyar Foci

Mr. X-ből Kósa Sándorrá változott az Eger új tulajdonosa

Felfedte kártyáit Kósa Sándor az Egri FC KFT új többségi tulajdonosa. A 46 éves nagykovácsi illetőségű vállalkozó csütörtökön délután a Rádió Eger irodájában számolt be az elmúlt két hét történéseiről és a legfontosabb döntésekről: – Átvettem az angol John Marshall 75 százalékos tulajdonát. Május 24-től Kocsis Zoltán már nincs funkcióban, a klub ügyvezetését is ellátom. Sajnos az NB II-es licenc a szigorú szabályok miatt több okból nem sikerült, így a célunk nem lehet más, mint az NB III-ban elindulva egy év alatt feljussunk a profik táborába az NB II-be. Eldőlt, hogy a Mészáros Ferenc, Vas László edző páros közös megegyezéssel távozik Egerből. A csapat új vezetőedzője Vojtekovszki Csaba. Az utánpótlásért továbbra is Horváth Tamás felel. Klubmenedzserként számítok Tóth Dénes munkájára, aki nagyon sokat segített az elmúlt napokban. Az önkormányzattal normális korrekt kapcsolatra törekszem. A klub anyagi és jogi átvilágítása folyamatban van, mindenkivel törekszünk a megállapodásra. Folytatni szeretnénk a világítás kiépítését, mivel ez feltétele lehet a további stadion fejlesztéseknek. Szégyen hogy a jelenlegi állapotba jutott az egri labdarúgás, de most már tekintsünk előre.

Kósa Sándor tulajdonos arra a kérdésre, hogy mi vezérelte Egerbe azt válaszolta: – Két hete érkeztem. Megszerettem Egert, úgy éreztem segíteni kell. Tóth Dénes szívén viselte a klub sorsát, sokat dolgoztunk a megoldásért. Sok ember életéről van szó focisták, hozzátartozók, klubban dolgozók. Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg ez nem tűnik jó üzletnek. Inkább presztízskérdés napjainkban. De idővel akár jó is lehet. Cél egy éven belül az NB II, majd később jöhet az NB I. A foci az üzlet, a tulajdonos pénzt szeretne kivenni,

Mit tudhatunk Önről: 
– Kósa Sándor vagyok 46 éves, Nagykovácsiban élek. Magyarországon és az Egyesült Államokban vannak vállalkozásaim. A klubot, mint magánszemély tulajdonlom. A játékosok elmaradt bérét szeretnénk rendezni, egyénileg újra tárgyalunk a jelenlegi szerződésekről. A cél bajnokesélyes csapat építése a megerősödő NB III-ban. Határozottan kijelentem, hogy az utánpótlás továbbra is marad a klub kötelékében. Szó sem lehet semmilyen kiszervezésről. Szeretnénk a szurkolókat visszahozni a csapat mellé, nélkülük nem lehet jó foci Egerben. Minden információt megkapnak a szurkolók. Lássák mi folyik a csapatban.

A klubbal kapcsolatos dolgokról pénteken 16 órától a stadionban sajtótájékoztatót tart Kósa Sándor tulajdonos aki zárásként hozzátette: – Elsősorban nem a pénzről szól a mostani történet. Inkább a segítségnyújtásról, a hitről, a kitartásról. Az emberi tőke a legfontosabb a labdarúgásban. Az átvilágítás és a tartozások, szerződések felülvizsgálata az elkövetkező napok legfontosabb feladata. Szeretnénk mindenkivel megállapodni. Ha azt akarjuk, hogy ősszel NB III-as meccsek legyenek. Egerben törekedni kell mindkét félnek a megállapodásra. Szombaton, Vácon fogadjuk a Győrt, sajnos nem sikerült ezen változtatni.

Forrás http://www.agriasport.hu

Fotó nagykovacsi.net

  Tovább
  hirdetés
  Kapcsolódó
  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Magyar Foci

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő