Csatlakozás

12 év után Fradi győzelem Debrecenben

OTP Bank Liga

12 év után Fradi győzelem Debrecenben

A felvezetőben említettek közül inkább az első variációt választották a csapatok, megpróbáltak játszani így a közönség élvezetes gól gazdag mérkőzést láthatott, védekezési hibákból született gólokkal. A Ferencváros ezzel megadta magának az esélyt, hogy legalább pontszámban beérhesse a Honvédet, még ha megelőzni nem is tudja.

DVSC-TEVA – FERENCVÁROS 2-3 (1-2)

Debrecen, 9000 Vezette: Bognár Tamás

DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Szűcs (Sidibe 34.) – Bódi, Spitzmüller (Ramos 45.), Czvitkovics, Ferenczi – Pölöskey (Bouadla 65.), Coulibaly

FTC: Jova – Somália (Perics 56.), Klein, Besic, Sváb – Gyömbér, Józsi (Otten 83.), Csukics –, Böde, Jenner Holman (Ionescu 72.)

G: Coulibaly 32., 90. (mindkettőt büntetőből) ill. Somália 6., Jenner 36., Perics 83.

K: Máté 53.

Az első gólnál Holman 3 debreceni védő hibája után egyedül vezette a kapusra a labdát és önzetlenül a vele párhuzamosan futó Somália elé passzolta a bőrgolyót, így Verpecz tehetetlenül nézte, hogy az üres kapuba gurul a Fradi vezető gólja a 6. percben 0-1.

A 32. percben egy szögletet követően Csukics hátulról meghúzta a felugró Szűcs mezét, Bognár befújta a 11-est, ami Coulibaly magabiztosan a jobb alsó sarokba rúgott 1-1.

Szinte pillanatokon belül visszaszerezte a vezetést a Fradi. A 36. percben egy rossz labdakihozatalt követően Somália felugrott és Jenner elé fejelte a labdát, aki a kiinduló Verpecz mellett ütemtelenül elrúgta a labdát, ami a kapu közepébe vágódott 1-2.

A második félidő elején megpecsételődött a Loki sorsa. Az 53. percben Somália futott fel egy támadással lendületesen a bal szélen, a mellmagasságban lévő labdát lendületből továbbtolta lábbal, amikor az elkéső Máté mellbe rúgta a Fradi játékosát. A játékvezető azonnali piros lappal kiállította a védőt.

A változatos játék közepette a 83. percben úgy tűnt eldőlt a mérkőzés, Jenner vezette föl a labdát a jobb oldalon, beadása elment a rosszul kimozduló Verpecz előtt és az üresen érkező Perics a bal felső sarokba emelte a zöld-fehérek 3. gólját 1-3. Ki gondolta volna, hogy még izgalmas véghajrá lesz. A 90. percben Coulibaly lépett be a tizenhatoson belülre, ahol Besic nemes egyszerűséggel felrúgta. A megítélt tizenegyesnél az elsőt lekopírozta Coulibaly és szépített 2-3. Beszorultak a kapujuk elé a zöld sasok, de hősies védekezéssel és a beívelések hárításával végül begyűjtötték a három pontot.

KONDÁS ELEMÉR: Nagyon jó mérkőzés játszottunk, de védekezési problémáink miatt gólokat kaptunk. Az első félidőben meglévő helyzeteinket kellett volna gólra váltani, mert a kiállítás után nehéz helyzetbe kerültünk. mentünk előre becsülettel és ezért hátul szellősebbek maradtunk, de mindent megtettek így is a játékosaim a mérkőzés megfordításáért. Sajnos ez nem sikerült, így a dobogós helyezés elérése számunkra ebben a szezonban elúszott.

 RICARDO MONIZ: Tizenkét év után nyertünk az utóbbi évek legsikeresebb csapatának otthonában, így szerintem jó úton járunk. Több lehetőségünk volt 3-1 után, de nem rúgtunk még egy gólt, ami végérvényesen eldöntötte volna a mérkőzést, így izgalmas véghajrá kerekedett belőle a debreceni 11-est követően. Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy a dobogós helyezés már elúszott számunkra de a győzelmet az presztízskérdésnek fogtuk fel.

Fotó www.telesport.hu

  Tovább
  hirdetés
  Kapcsolódó
  Hozzászólások

  Továbbiak innen: OTP Bank Liga

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő