Csatlakozás

Olaszország – Brazília 2-4 (0-1)

Konföderációs Kupa

Olaszország – Brazília 2-4 (0-1)

Egy feledhető első félidőt követően rendkívül jó második félidőt produkáltak a csapatok, ahol az derült csak ki, hogy Brazília megnyerte az A csoport küzdelmeit és várhatóan Uruguay-jal játszik a döntőbe jutásért, míg a másik ágon olasz-spanyol összecsapás lesz.

Olaszország – Brazília 2-4 (0-1)

Salvador, Arena Fonte Nova, 21,00 V: Ravshan Irmatov (UZB)

Olaszország: Buffon – Abate (Maggio 30.), Bonucci, Chiellini, De Sciglio – Montolivo (Giaccherini 26.), Aquilani – Candreva, Marchisio, Diamanti (El Shaarawy 73.) – Balotelli

Brazília: Julio Cesar – Alves, Silva, Luiz ( Dante 33.), Marcelo – Hernanes, Gustavo – Hulk, Oscar, Neymar (Bernard 68.) – Fred ( Fernando 76.)

G: Giaccherini 51., Chiellini 71. ill. Dante 45. Neymar 55. Fred 66., 89.

Jobban kezdte a mérkőzést Brazília, de nem volt annyira meggyőző, hogy mindenki lerágja a körmét idegességében. A letámadást nagyon jól alkalmazza a brazil válogatott, ami a labdabirtoklásban is megmutatkozott. Mindkét csapat cserére kényszerült sérülés miatt, ami Prandelli lehetőségeit szűkítette be jobban.
Az első félidőben óriási helyzetek nem nagyon alakultak ki a kapuk előtt, sőt egy pontrúgást követően szerezte meg a vezetést a hazai gárda. Egy szabadrúgást ívelt be balról Neymar a kapu elé, ahol Fred kapura fejelt, azonban Buffon csak oldalra tudta kiütni a labdát. A védők nem eszméltek időben, így a szbadon maradt Dante egyből laposan visszarúgta a bal alsó sarok felé, amibe Buffon már csak beleérni tudott, így megszerezte a vezetést az aranysárga gárda 0-1.
Szenzációs góllal egyenlítettek az olaszok. Buffon kirúgását egy olasz megcsúsztatta, ami Balotelli felé repült, a center alevegőből egy parádés mozdulattal sarkalta Giaccherini elé, aki előbb átvette a jobb oldalon, majd 14 méterről Julio Cesar mellett laposan kiegyenlített 1-1.

4 perccel kéőbb visszavette a vezetést a brazil csapat. Egy szabálytalanságot követően a baloldalról a tizenhatos körívéről szabadrúgáshoz jutott a hazai gárda és Neymar mesterien csavart a bal felső sarokba, a majdnem ott álló, de dermedten figyelő Bufon mellett 1-2.

Tovább növelték az előnyüket a brazilok. Marcelo a félpályáról gyönyörű ívelt passzal hozta játékba Fredet a 16-os vonalán, aki átvette és belépett vele a tizenhatoson belülre. Chiellini folymatosan szorította tolta kifelé, de nem annyira, hogy Fred 7 méterről a bal oldalról ne tudja a rövid felső sarokba lőni az aranysárgák harmadik gólját 1-3.
Candreva szögletét követően Balotelli „verekedett” meg a labdáért, majd Aquliani visszapasszolta Chiellininek, aki a jobb alsó sarokba gurított 2-3.
A gólt követően szinte mindkét csapat reklamált. Az olaszok azt hitték nem adták meg a gólt, míg a brazilok sípjelet hallva reklamáltak, hogy álló játékhelyzet volt már. Kettő góllal vezet Brazília! Az új les szabály alapján már érvénytelen találatot ért el a brazil gárda! Az olasz kaputól 30 méterre egy labdavesztést követően Bernard passzolt Marcelo elé, aki egyből rálőtte a labdát, Buffon csak kiütni tudta az addig tétlen lesen álló Fred elé, aki laposan a bal alsó sarokba rúgta a negyedik, saját maga második gólját 2-4.

Fotó www.sportsmole.co.uk

  Tovább
  hirdetés
  Kapcsolódó
  Hozzászólások

  Továbbiak innen: Konföderációs Kupa

  Közvetítések ma a TV-ben

  TV közvetítések

  Távkapcsolóval a kézben 03.24. péntek

  Szerző 2023. március 24. péntek

  FociMax – Foci hírek fociVB Bajnokok Ligája Bundesliga Premiership NBI

  Legnépszerűbb a héten

  Átigazolási hírek

  Megerősített

  Militaot mégis leigazolta a Real Madrid, 6 évre

  Szerző 2019. március 15. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek
  Bayern München menesztése előtt állhat Nagelsmann, Tuchel lehet az utódja

  Átigazolási hírek

  Bayern München: Nagelsmannt menesztik, Tuchel lehet az utódja

  Szerző 2023. március 24. péntek

  Nemzetek Ligája

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: a svédek éltek a hazai pálya előnyével, eredmények

  Szerző 2018. november 21. szerda

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: hollandok a négyes döntőben, eredmények

  Szerző 2018. november 20. kedd

  2018–2019 UEFA Nemzetek Ligája

  NL: finnek elleni győzelem 2. helyet ért

  Szerző 2018. november 19. hétfő